Over B&B BAZ

Waarom de naam BAZ?

De naam BAZ past bij de moderne villa uit de jaren ’60. BAZ is ook een afkorting van Bazel, het mooie dorp waar de B&B gelegen is. BAZ is een jongensnaam die betekent “valk”. Aangezien onze B&B vlak bij een natuurgebied ligt dat zeer geliefd is bij vogelaars, is een naam van een vogel dan ook gepast. In de deelgemeenten Bazel, Kruibeke en Rupelmonde zijn er nog horecazaken die een naam van een vogel dragen: café de vogelzang, café de reisduif, taverne Den Oyevaer, feestzaal De Valk, restaurant Den Duiventoren.

Een groene B&B

Onze B&B is gelegen naast een natuurgebied van 600 hectare. We willen in onze B&B aan onze gasten ook laten voelen dat we respect hebben voor deze natuur. Bij de verbouwing van de B&B hielden we rekening met de eisen die gesteld worden door het label Groene Sleutel. Ook bij de aankoop van badlinnen en bedlinnen, zeep, voeding, …houden we rekening met de milieuvriendelijkheid en de duurzaamheid van deze producten. De namen van onze kamers verwijzen naar het naastgelegen natuurgebied. Boeken over de natuur in onze omgeving kan men inkijken in de leefruimte van de B&B. En wie graag zelf op ontdekking wil in de natuur, kan gratis een verrekijker uitlenen!

Wie zijn wij?

Wie bij B&B BAZ komt logeren, krijgt een warm welkom van ons gezin.

De B&B bestaat uit twee naast elkaar liggende woningen met een gemeenschappelijke tuin, waarvan één onze eigen gezinswoning is. De kamer Wei is gelegen op de eerste verdieping van onze gezinswoning.