BlogMust See / Must Do ⋅ Naar Antwerpen met de waterbus

Naar Antwerpen met de waterbus

06-03-2019

De waterbus vertrekt vanaf de Scheldelei in Kruibeke, op 3,5 km van onze B&B BAZ. Je kan je auto gratis parkeren op de parking van de Scheldelei, vlak bij de vertrekplaats van de waterbus. Je kan als je wil je fiets meenemen op de waterbus. De waterbus is ook rolstoeltoegankelijk.

Na een tochtje van 17 minuten op de Schelde vaar je Antwerpen binnen met zicht op de skyline.

Op het Steenplein begint al direct het avontuur: het Steen, de kathedraal, de ruien, het diamantmuseum, de Grote Markt met het stadhuis, de vele restaurants...

allemaal te bereiken na minder dan 500 meter wandelen!

Het Eilandje ligt op iets meer dan 1 km wandelen van de aanlegplaats van de waterbus. Dit gebied van het Eilandje heeft drie grote publiekstrekkers: het MAS, het Red Star Line Museum en het Havenhuis. Alledrie de moeite waard om te bezoeken!

Via de Groenplaats en de winkelstraten De Meir en De Keyserlei ben je na 2 kilometer wandelen in de Antwerpse Zoo.

Of wat dacht je van een themawandeling langs winkels, gebouwen van de Joodse gemeenschap in Antwerpen? 

  

Elke zaterdag kan je tussen 8 en 16 uur een bezoek brengen aan de exotische markt, Oudevaartplaats (stadsschouwburg). Deze markt is dé markt voor liefhebbers van lekker eten en drinken: mediterrane specialiteiten zoals olijven, kazen, zongedroogde tomaten, pepers, kruiden, verse pasta, Turkse broden, Franse worstjes, Griekse keftedakia, Thaise noodles en Spaanse tapas. Zowel verse ingrediënten als kant-en-klare producten. Er is ook een rijk assortiment van uitnodigende eetstalletjes voor wie direct ter plaatse van de lekkernijen wil proeven.

We hebben hier enkele belangrijke trekpleisters van Antwerpen opgenoemd. Maar er is nog veel meer om te ontdekken! Vele musea, parken, restaurants, toffe winkelstraten, de haven, ...

Gepost in: Must See / Must Do, Eten & Drinken, Cultuur, Toerisme, Vrije tijd

Recente blogposts