Faciliteiten

B&B BAZ heeft alle nodige faciliteiten om je te laten genieten van een ontspannen verblijf. Graag vertellen we hier wat allemaal is inbegrepen in de prijs. Ook zijn heel wat faciliteiten zoals ontbijt en opgemaakte bedden optioneel, zo kan je zelf kiezen of je wil logeren voor een lage of voor iets hogere prijs met meer luxe. De volledige lijst van opties kan je onderaan deze pagina vinden. Bij online-reservering via onze website kan je deze opties aanduiden.

Faciliteiten inbegrepen in de prijs:

Vlakbij onze B&B vind je tal van restaurants waar je terecht kan voor een heerlijke maaltijd in de gezellige dorpskern van Bazel. Maar je kan ook bij B&B BAZ een afhaalmaaltijd opwarmen of helemaal zelf een culinaire maaltijd bereiden. Reserveer je één van de vakantieappartementen of de volledige vakantiewoning  dan beschik je over een volledig uitgeruste keuken, eettafel en eetgerei om te genieten van al deze lekkere maaltijden.  Reserveer je kamer Haven of kamer Riet dan kan je voor de bereiding van de maaltijden gebruik maken van de naastliggende gemeenschappelijke keuken waar ook het nodige eetgerei te vinden is. Reserveer je het houten huisje Hut dan beschik je over een keukenhoek met combioven en kookplaat voor één kookpot. De gasten van Hut kunnen ook gebruik maken voor de bereiding van hun maaltijden van de gemeenschappelijke keuken in het hoofdgebouw.

Voor vergaderingen, opleidingen, presentaties of gewoon voor een gezellig samenzijn hebben we alles voorzien in onze gemeenschappelijke leefruimte: koffiehoek, tapkraan voor plat water en bruisend drinkwater, honestybar met wijn en streekbieren en frisdrank, groot scherm voor presentaties of een familiequiz, gratis wifi, gezelschapsspelletjes en boeken. Samenzitten aan tafel kan zeker, er zijn tafels en stoelen voor maximum 22 personen. Er zijn ook kinderstoelen die je gratis kan gebruiken. Gezellig napraten kan in de zetel bij het vuur van de gaskachel.
Deze leefruimte geeft uit op een ruim zomerterras met uitzicht op het kasteelpark. Op zomerse dagen kan je buiten eten, je hebt steeds je eigen terras met tuintafel en stoelen. 

Verbruik verwarming, water en elektriciteit samen is inbegrepen in de prijs voor een bedrag van 30 EUR per overnachting. In de koudere maanden is het belangrijk dat de verwarming lager gezet wordt als je langere tijd de ramen openzet. Zo spaar je onnodige energiekosten en bovendien is dit goed voor ons leefmilieu. Bij de huur van de vakantiewoning BAZ voor 12-16 personen worden de meterstanden bij aankomst en vertrek genoteerd. Bij verbruik (van verwarming, water en elektriciteit samen) hoger dan 30 EUR per overnachting (dit is vooral het geval in de koudere wintermaanden) wordt de meerkost bovenop het bedrag van 30 EUR per overnachting betaald bij vertrek. Meer info hierover ontvang je bij reservering van de vakantiewoning BAZ voor 12-16 personen.

Eindschoonmaak is steeds inbegrepen in de prijs. Bij de reservering van een kamer wordt dagelijks het afval verwijderd voor B&B BAZ, bij huur van een vakantieappartement of vakantiewoning sorteer je zelf en deponeer je zelf  de volle afvalzakjes in de verschillende daartoe voorziene afvalcontainers. Heb je gekozen voor optie "handdoekenset" dan kan je vragen voor vervanging van vuile of natte handdoeken.

In onze tuin hebben we een zwemvijver en een sauna. We hebben een snoepwegje aangelegd in onze tuin: hier kan je genieten van allerlei soorten munt, bosaardbeitjes, besjes,... De kinderen kunnen klimmen en schommelen in de tuin, snoepen van de bosaardbeitjes of zwemmen in de zwemvijver. Er is ook tafeltennis voor de sportievelingen en voldoende ligzetels voor wie wil relaxen in de tuin. De zwemvijver is verwarmd vanaf half april (juiste dag afhankelijk van buitentemperatuur) tot eind september. Het energieverbruik van sauna en verwarming van de zwemvijver is steeds inbegrepen in de prijs.

Families kunnen terecht in de familievriendelijke verblijven: Kamer Riet kan opgedeeld worden door een schuifwand. Zo kan het gedeelte waar de kinderen slapen reeds vroeger verduisterd worden. Appartement Woud&Wolken heeft twee aparte slaapkamer én zetelbed in de leefruimte van kamer Woud. Ook hier kunnen de kindjes dus op een vroeger tijdstip gaan slapen. Appartement Wei heeft ook een aparte kamer met 2 eenpersoonsbedden voor kinderen. In de traphal van het hoofdgebouw staan manden met allerlei speelgoed.

Rolstoelgebruikers kunnen ook in alle rust genieten van hun verblijf. Alle nodige aanpassingen zijn voorzien.
We hebben een rolstoeltoegankelijke kamer Haven waarbij zowel sanitair als kleerkast zo gemaakt zijn dat een rolstoelgebruiker deze zelfstandig kan gebruiken.

In elke badkamer staan dispensers met shampoo, lotion, showergel, conditioner en handzeep en liggen keukenhanddoek en schoteldoek klaar voor gebruik in de keuken. Bij aankomst staat er ook een onderhoudspakket voor je klaar met daarin toiletrollen, afwassponsje, afwasmiddel en vaatwastabletten (als afwasmachine aanwezig). Elke kamer is voorzien van TV, minibar, waterkoker en koffiezet.

B&B BAZ heeft een parking. Voor rolstoelgebruikers is de parkingplaats iets breder.

Er is een overdekte fietsenstalling met laadpunt voor elektrische fietsen. Wie graag de omgeving wil verkennen, kan bij ons een fiets huren (zie opties onderaan deze pagina).

Zoek je nog leuke activiteiten om te doen? Bekijk dan zeker onze blog!

Honden en andere huisdieren kunnen we spijtig genoeg niet toelaten.

Mogelijke opties:

  • Huur van handdoekenset (5 EUR/pers/verblijf) , badjassen en saunalakens (7 EUR/pers/verblijf)
  • Opgemaakt bed met katoensatijnen lakens (6 EUR/persoon/verblijf)
  • Babybed met deken en lakens voor kind < 3 jaar (10 EUR/verblijf)
  • Huur elektrische fiets volwassene (25 EUR/dag, doorgeven welke dag)
  • Huur niet-elektrische fiets volwassene (15 EUR/dag, doorgeven welke dag)
  • Ontbijtmanden: Luxe (28 EUR/pers), Classic (23 EUR/pers), Junior (10 EUR/kind<12j), doorgeven voor welke ochtend

Deze opties kan je aanduiden bij online-reservering via deze website.