BlogMust See / Must Do ⋅ met kinderen op stap in de natuur

met kinderen op stap in de natuur

02-10-2021

Onze jonge B&B-gasten Vik en Aron deden de speel- en leerroute in de Polders van Kruibeke. Bekijk hier de sfeerfoto's die hun mama Inge maakte tijdens deze familiewandeling. De gevolgde route vind je ook hier.

Xavier de Ree neemt je mee op visite bij zijn vrienden in de polders. Je maakt kennis met de bever, de ijsvogel, de kikker en natuurlijk met de reeën. Kan je zo ver springen als een ree of een kikker en weet je wat de ijsvogel eet? De wandellus van 4,8 km vertrekt aan het Kasteel Wissekerke en duikt dan de Polders van Kruibeke in. Een wandeling met buggy is mogelijk.

Officieel noemt deze kinderwandeling route "Belevingspad op stap met Xavier de Ree". De route kan je zien op het plannetje hieronder of via de QR die je vindt op bordjes langs de route.

De foto hieronder is genomen aan het startpunt van de wandeling: aan de kasteelvijver waar deze grenst aan de Verkortingsdijk. Onze piepjonge B&B-gasten Vik en Aron hebben de wandeling alvast uitgetest en goedbevonden! Scroll verder voor nog enkele sfeerfoto's van Vik en Aron tijdens de wandeling én een foto van ons natuurmateriaal dat je gratis kan ontlenen!

Willen je kinderen graag als een échte natuuronderzoeker op stap gaan? Vraag dan in onze B&B naar de loupepotjes, het kompas en de verrekijkers, die kunnen onze gasten gratis ontlenen! Ook hebben we zoekkaarten met daarop allerlei vogels en kriebelbeestjes om te ontdekken! We zijn benieuwd naar wat jullie allemaal gaan vinden!

Wil je graag tijdens je wandeling of fietstocht even verpozen en luisteren naar een verhaal? Bekijk dan eens Mysterie in de Polder.  De boekjes en routes zijn te verkrijgen in onze B&B.

En tot slot: leuke tips en weetjes kom je te weten van Xavier De Ree, de mascotte van het erkend natuurgebied de Polders van Kruibeke. Download hier de app!

Gepost in: Must See / Must Do, Natuur, Toerisme, Vrije tijd

Recente blogposts