BlogMust See / Must Do ⋅ Huur fiets en kies leukste fietsroute

Huur fiets en kies leukste fietsroute

18-05-2020

5% extra korting voor wie met fiets of te voet naar onze B&B komt!

Als je met je hele groep of met gans je gezin met de fiets of te voet naar onze B&B komt, dan geven we graag 5% extra korting op de prijs van de kamer of appartment of vakantiewoning. Je ontvangt als je reserveert via onze eigen website al 8% korting op de kamer ten op zichte van de prijs die je betaalt via andere websites. Bovenop deze 8% korting geven we dus nog 5% korting voor wie met de fiets of te voet komt. Voorwaarde is wel dat je alle bagage te voet of met de fiets meeneemt en dat iedereen van je groep of gezin met de fiets komt. Jullie sportiviteit en de klimaatvriendelijke verplaatsing wordt dus beloond met 5% extra korting op je kamer, appartement of vakantiewoning.

Om de korting te verkrijgen moet je bij het online reserveren naast de datum de kortingscode IEDEREENMETFIETSOFTEVOET ingeven.

Kies je fiets!

Fietsen op vakantie is één van de leukste dingen om te doen. Jouw eigen fiets kan bij onze B&B veilig gestald worden. Natte kleding kan je drogen in de droogkast of op het droogrek. Elektrische fietsen kan je terug opladen. En wie geen fiets kan meebrengen, kan bij ons een fiets in Bazel huren. Na je fietstocht kunnen je genieten van een zalig Auping bed, relaxen in de sauna of de spieren loszwemmen in onze zwemvijver.

Voor het avondmaal moet je niet opnieuw op de fiets, er zijn heel wat restaurants op minder dan 200 meter wandelen van onze B&B! Bekijk hier het overzicht van de eetgelegenheden in Bazel.

We verhuren zowel gewone als elektrische fietsen. Ook kinderfietsen kunnen gehuurd worden. Geef zeker tijdig jullie wensen door: fiets voor vrouw/man, de wielmaat in inch van de kinderfiets, een gewone of een elektrische fiets, het aantal dagen dat je fietsen wil huren. Mail naar info@bnbbaz.be.

Wie zijn fietstocht graag wat avontuurlijker doet, kan het natuurgebied verkennen met een elektrische step of een quatrocycle (ligfiets voor 4 personen). Zie www.ontdekkruibeke.be.

Plan je route!

Onze B&B ligt op de grens van het Waasland en Scheldeland, dus ideaal als je kiest voor een fietsvakantie in België. Je kan dus de beide kanten van de Schelde met de fiets verkennen. Op 80 meter van B&B BAZ ligt fietsknooppunt 72. Van daaruit kan je aansluiten op enkele van Vlaanderens populairste fietsroutes met knooppunten. 

Je kan reeds een uitgestippelde fietsroute volgen, maar je kan ook zelf je fietsroute samenstellen. Veelgebruikte websites/apps hiervoor zijn Fietsknooppunt  of Routen

Fiets- en wandelwebsites zoals Routen bieden routes aan in kaartvorm om af te drukken op een A4’tje en als GPX-bestand voor je smartphone of GPS-toestel. Je kan zo’n GPX visualiseren met een fietsapp of wandelapp. Zo kan je een wandelroute of fietsroute volgen met je smartphone. Het downloaden, openen en gebruiken van een GPX kan uitdagend zijn. Gelukkig zijn er heel wat goede GPX apps die je met enkele klikken naar je startplaats sturen. Bekijk de beste apps volgens Routen.

Fietsen in Scheldeland

Na slechts 12 km fietsen ben je in het centrum van Antwerpen. Wie liever minder fietst kan met de fiets op de waterbus naar Antwerpen. Deze waterbus vertrekt in Kruibeke en stopt aan het Steenplein in Antwerpen, dit is vlakbij de Grote Markt en de Groenplaats.

Met de fiets kan je ook meevaren met de veerboot die vertrekt in Rupelmonde naar Wintam, hij brengt je naar het gebied van de “stille waters” van Klein-Brabant met de gezellige dorpjes Wintam en Hingene. Daar kan je fietsen langs de stiltegebieden van de Schelde via de bewegwijzerde fietsroutes. 

Er is ook een veerdienst vanuit Bazel naar Hemiksem. In Hemiksem kan je fietsen langs de Baksteenroute. De derde veerdienst vaart vanuit Kruibeke naar Hoboken.

Fietsen in het Waasland én in Scheldeland

Een échte aanrader is de "Go with the Flow" fietsroute, een fietstocht langs de beide kanten van de Schelde.

In onze B&B hebben we zowel fietskaarten van het Waasland als van Scheldeland met de fietsknooppunten hierop aangeduid. Ideaal voor het uitstippelen van een langere fietstocht. Of gebruik de routeplanner.

Fietsen in het Waasland

Je moet de Schelde niet oversteken om prachtige plaatsjes te ontdekken in het natuurpark de Polders van Kruibeke. Zie de website van natuur en bos om meer te ontdekken over dit natuurgebied van 600 ha met de mooiste fietsroutes van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde.

Naast de fietskaarten met de fietsknooppunten hebben we in onze B&B ook een aanbod van gemeentelijke fietsroutes:

De Groene Hoevenroute: Een landelijke fietstocht langs verschillende oude en gerenoveerde, klassieke hoeves die de gemeente Kruibeke rijk is. En dat zijn er behoorlijk wat! Bekijk hier de route.

De 3K-route: Deze fietstocht biedt een ontdekkingsreis langs de twee belangrijke aspecten van de cultuurgeschiedenis van Kruibeke: de landelijkheid en de volksdevotie. 3K staat voor 'Kruisbeelden en Kapellen in Kruibeke'. De fietsroute brengt je langs de mooiste landschappen van Kruibeke met haar unieke Kerken, Kruisen en Kapelletjes. Bekijk hier de route.

Mountainbikeroutes Kruibeke: Start is aan de sporthal van Bazel, op 1 minuut fietsen van onze B&B. De groene lus is 14 km lang en loopt via opnieuw opengestelde dreven en kerkwegels de Kruibeekse polder in. Via voornamelijk onverharde wegen en langs prachtige kreken rijden we terug naar de sporthal waar we onmiddellijk op de blauwe lus kunnen aansluiten. De blauwe lus is een 28 km lang parcours dat via Kallebeek Veer en langs de Scheldedijken richting Rupelmonde loopt. Hier krijgen we een adembenemend zicht op de Rupelmondse kreek, waarna we zo in het pittoreske dorpje Rupelmonde belanden. We volgen een stukje het zonnewijzerspad en rijden daarna naar de Bazelse polders. Via een aantal oeroude kerkwegels en langs het beroemde en bekende kasteel van Wissekerke bereiken we terug de sporthal.

Meerdaagse fietstochten

Niets is leuker dan een meerdaagse fietstocht!

We helpen je graag met wat tips voor het plannen van je meerdaagse fietstocht:

Een eerste mogelijkheid is ons uitgewerkte arrangement samen met Villa Emma te Gent. De route is uitgestippeld, de bagage kan nagebracht worden, lunchpakket is mogelijk... Meer info via fietsarrangement Antwerpen-Gent.

Een tweede mogelijkheid is een meerdaagse fietstocht waar je de icoonfietsroutes volgt. Onze B&B ligt op slechts 100 meter van de Schelderoute (Blauwe route), Kunstedenroute (Rode route) en Vlaanderenroute (Gele route).

Een derde mogelijkheid: Via de website van Slowby  kan je tegen betaling van een kleine prijs hulp vragen bij de planning van je trage reis, je meerdaagse fietstocht. Slowby brengt alle puzzelstukken samen: reisroute, overnachtingsplaats, uitrusting, combinatie trein-fiets en de bezienswaardigheden.

Nog vragen?

We hopen dat je hiermee al wat inspiratie hebt voor je fietsvakantie in eigen land. Graag helpen we je met het uitkiezen van de mooiste fietsroutes van het Waasland (provincie Oost-Vlaanderen) en de mooiste fietsroutes van Scheldeland (provincie Antwerpen). Via mail of via post kunnen we je reeds van de nodige documentatie voorzien zodat jouw fietsvakantie in Vlaanderen Vakantieland goed is voorbereid. Nog vragen? Mail naar info@bnbbaz.be.

Fietpech?

We praten niet zo graag over kapotte fietsen. Daar willen we liever niet aan denken. Een platte band of een ketting kunnen de meeste ervaren fietsers zelf verhelpen. Maar wat als het erger is? Voor kleinere herstellingen kunnen we je bij B&B BAZ ter plaatse helpen (onze zoon is fietshersteller van beroep). Voor herstellingen waarbij onderdelen moeten vervangen worden, kan je terecht bij één van de fietshandelaren in onze gemeente.

Gepost in: Must See / Must Do, Over B&B BAZ, Vrije tijd

Recente blogposts