BlogMust See / Must Do ⋅ Bruisend Bazel en omgeving

Bruisend Bazel en omgeving

07-02-2019

Bazel is een klein, maar bruisend dorp. BaràBAZ en Bazel Parkt  zijn unieke sfeerfestivals. In het naastgelegen dorp Rupelmonde gaat al meer dan 25 jaar het muziekfestival Repmond Rock door. 

Daarnaast zijn er tal van leuke kleine initiatieven waar je deze zomer zeker van kan proeven: inspiratie vind je op onze blogpagina arrangementen.

In de oude visserswijk in het naastgelegen Rupelmonde gaan al meer dan 60 jaar in het eerste weekend van augustus "de Schellekesfeesten" door. Het is dan een groot feest: een rommelmarkt op zaterdag, een ambachtenmarkt, verschillen muziekoptredens en een grote reuzenstoet  op zondag. De feesten worden steeds geopend met een groot vuurwerk.

Op wandelafstand van onze B&B kan je tal van restaurants vinden. Zalig genieten op één van de vele terrasjes.

Genoeg van alle rust? Neem dan de fiets! Je kan in onze B&B fietsen huren. Ze zijn het ideale vervoermiddel om de omgeving te verkennen. Op 80 meter van B&B BAZ ligt fietsknooppunt 71. Na slechts 12 km fietsen ben je in het centrum van Antwerpen. Wie liever minder fietst kan met de fiets op de waterbus naar Antwerpen. Deze waterbus vertrekt in Kruibeke en stopt aan het Steenplein in Antwerpen, dit is vlakbij de Grote Markt en de Groenplaats.

Met de fiets kan je ook meevaren met de veerboot die vertrekt in Rupelmonde, hij brengt je naar het gebied van de “stille waters” van Klein-Brabant met de gezellige dorpjes Wintam en Hingene. Een fietstochtje van slechts zeven kilometer met een rustpauze op de veerboot. Er is ook een veerdienst vanuit Bazel naar Hemiksem en een veerdienst vanuit Kruibeke naar Hoboken.

Met auto of trein bereik je gemakkelijk Gent of Sint-Niklaas met het Waasland Shopping Center.
Brugge is iets verder, maar is toch slechts op 1 uur rijden van onze B&B!

Met de fiets of al wandelend kan je de prachtige natuur in het natuurpark de Polders van Kruibeke ontdekken.
Wie het graag rustiger aan doet, kan het natuurgebied verkennen met een elektrisch treintje. www.ontdekkruibeke.be
Heb je graag een gids? Laat het ons weten! www.barbiergidsen.be

Meer info over het Waasland: www.ontdekhetwaasland.be
Cultuurliefhebbers kunnen wandelen onder de Arcade van de twee architecten-kunstenaars Gijs Van Vaerenbergh. Ook van hun hand is Reading between the Lines, ook gekend als de doorkijkkerk in Borgloon. De Arcade verbindt visueel en symbolisch de polder met het dorp. Het werk fungeert als een poort in twee richtingen. Dwars op de ringdijk, voor voetgangers die zich van of naar het veer verplaatsen, is het een arcade die het oversteken van de ringdijk ensceneert. Bezoekers die zich op de ringdijk bevinden kijken dwars op het kunstwerk en ervaren het als een vlakke bogenrij, opgeluisterd door een spel van licht en schaduw. 

Benieuwd naar de geschiedenis van Bazel? Breng dan zeker een bezoek aan het historische kasteel Wissekerke, één van de eerste kastelen in ons land in neogotische stijl waarbij de vroegere Empire-elementen waren geïntegreerd. Twee uitgestippelde wandelingen leiden je door de verschillende vertrekken van de burcht. Tijdens de ene wandeling volg je het doen en laten van de bedienden die in het kasteel leefden en de familie dienden. Tijdens de andere wandeling treed je in de sporen van de adellijke familie en loop je door de prachtige vertrekken waar de heren en dames des huizes hun dagen vulden en hun gasten ontvingen. 

 Bekijk hier een amusante video over het leven in het kasteel zoals het vroeger was:

Gepost in: Must See / Must Do, Toerisme, Vrije tijd

Recente blogposts