BlogEten & Drinken ⋅ Proef heerlijke streekproducten

Proef heerlijke streekproducten

24-06-2020

In onze B&B serveren we de lekkerste streekproducten bij het ontbijt. We starten graag met koffie van versgemalen bonen van de lokale koffiebranderij Ross Coffee Roastery.

De yoghurt, boter en melk komt van de Kruibeekse Hollebeekhoeve. De geitenkazen van de Kruibeekse Cedronhoeve. De huisbereide charcuterie komt van de dorpsslager Kurt Joris.

De honing wordt gemaakt op enkel honderden meters van onze B&B in de polder door imker Geukens Marcel en zijn collega-imkers. Ze hebben ongeveer 20 bijenkasten staan. De honing heeft een heerlijke smaak doordat de bijenkasten omringd worden door allerlei soorten wilde bloemen die mee de smaak van de honing bepalen.

De confituren maken we zelf of kopen we op de boerenmarkt van Bazel bij Vasse Kweek of De Zoetie.

Ook kan je in onze B&B genieten van lokale lekkernijen zoals ijsjes en streekbieren. De ijsjes worden gemaakt door onze buurman van Knut ijsberenlekker.

In Kruibeke en omgeving worden tal van streekbieren gemaakt. Bazelse Bruynen en Brixius zijn enkele voorbeelden. 

De Kruibeekse brouwerij Brixius is een tijdje geleden gestart door een groep vrienden. Verschillende soorten Brixius zijn verkrijgbaar. Deze bieren worden dus écht in onze eigen gemeente gebrouwen!

Wil je graag enkele van de streekproducten van het Waasland bij je thuis laten bezorgen? Neem dan zeker een kijkje op de website Smaak van Waas!

 

Gepost in: Eten & Drinken, Over B&B BAZ

Recente blogposts