BlogOver B&B BAZ ⋅ Superlekker ontbijt bij B&B BAZ

Superlekker ontbijt bij B&B BAZ

02-11-2019

Op warme zomerdagen kan dit in de tuin, op winterse en regenachtige dagen is dit binnen bij de gezellige warmte van onze kachel. 

Je kan genieten van een uitgebreid buffet met onder andere een kleurrijke fruitsla, zelfgemaakte kruidensuiker, homemade granola en choco, honing uit de Kruibeekse polders, gerookte zalm, artisanale confituren, fijne charcuterie en kazen, vers geperst fruitsap, knapperige broodjes en eitjes naar keuze.

We kiezen zoveel mogelijk voor lokale streekproducten en we volgen ook de seizoenen: in de herfst zijn er okkernoten en hazelnoten, in de lente en zomer zijn er kersen, bosaardbeien, appels, peren en allerlei kruiden uit onze eigen tuin. Ook voor de meer exotische ontbijtproducten volgen we zoveel mogelijk de seizoenen.

De yoghurt en de boter wordt gemaakt op de Kruibeekse Hollebeekhoeve. De geitekazen worden gemaakt met verse geitenmelk van de Cedronhoeve uit Kruibeke.

De koffie wordt gezet met versgebrande bonen van Ross Coffee Roastery uit Kruibeke. En een lekker lokaal gemaakt ijsje kan je nemen in onze honesty bar of je kan hiervoor terecht bij Knut ijs direct om de hoek!

We werken ook samen met de lokale bakkers en beenhouwer, we kiezen bij hen vooral de huisbereide producten.

Elke eerste zaterdag van de maand is het boerenmarkt in Bazel. Daar kopen we dan aardbeien, eitjes, uien, ... rechtstreeks bij de boeren aan. Ook  kopen we soms heerlijke taartjes en confituren op de boerenmarkt. 

Zijn er veel kindjes die mee aan tafel schuiven voor het ontbijt? Dan maken we kleine pannekoekjes of voorzien we van die andere "ongezonde" lekkernijen. Voor één keer mag dat!

Onze pannekoekjes worden gemaakt met échte vanille uit La Reunion, een eiland in de Indische Oceaan waar familie van ons woont. De vanille komt van de Plantation Vanilla Bourbon.

En als er iets te vieren is, dan wordt daar op geklonken met een glaasje cava.

Wil je graag iemand verrassen met het ontbijt? Dan kunnen we op voorhand daar zeker over afspreken! 

 

 

 

Gepost in: Must See / Must Do, Eten & Drinken, Over B&B BAZ

Recente blogposts

Een sociale B&B

Een sociale B&B

Onze B&B kan rekenen op een vast team van enthousiast personeel. Onder hen ook mensen die niet terecht kunnen in het gewone arbeidscircuit.

Lees meer

Gepost in: Over B&B BAZ