BlogOver B&B BAZ ⋅ Superlekker ontbijt bij B&B BAZ

Superlekker ontbijt bij B&B BAZ

02-11-2019

Op warme zomerdagen kan dit in de tuin, op winterse en regenachtige dagen is dit binnen bij de gezellige warmte van onze kachel. 

Je kan genieten van een uitgebreid buffet met onder andere een kleurrijke fruitsla, zelfgemaakte kruidensuiker, homemade granola, gerookte zalm, artisanale confituren, fijne charcuterie en kazen, vers geperst fruitsap, knapperige broodjes en eitjes naar keuze.

We kiezen zoveel mogelijk voor lokale streekproducten en we volgen ook de seizoenen: in de herfst zijn er okkernoten en hazelnoten, in de lente en zomer zijn er kersen, bosaardbeien, appels, peren en allerlei kruiden uit onze eigen tuin. Ook voor de meer exotische ontbijtproducten volgen we zoveel mogelijk de seizoenen.

De yoghurt wordt gemaakt op de Kruibeekse Hollebeekhoeve. Bepaalde kazen worden gemaakt op landbouwbedrijven van onze gemeente. En voor een lekker ijsje kan je terecht bij Knut ijs direct om de hoek!

We werken ook samen met de lokale bakkers en beenhouwer, we kiezen bij hen vooral de huisbereide producten.

Elke eerste zaterdag van de maand is het boerenmarkt in Bazel. Daar kopen we dan aardbeien, eitjes, uien, ... rechtstreeks bij de boeren aan. Ook  kopen we soms heerlijke taartjes en confituren op de boerenmarkt. 

Zijn er veel kindjes die mee aan tafel schuiven voor het ontbijt? Dan maken we kleine pannekoekjes of voorzien we van die andere "ongezonde" lekkernijen. Voor één keer mag dat!

Onze pannekoekjes worden gemaakt met échte vanille uit La Reunion, een eiland in de Indische Oceaan waar familie van ons woont. De vanille komt van de Plantation Vanilla Bourbon.

En als er iets te vieren is, dan wordt daar op geklonken met een glaasje cava.

Wil je graag iemand verrassen met het ontbijt? Dan kunnen we op voorhand daar zeker over afspreken! 

 

 

 

Gepost in: Must See / Must Do, Eten & Drinken, Over B&B BAZ

Recente blogposts

Onze restauranttips voor Antwerpen

Onze restauranttips voor Antwerpen

Antwerpen is makkelijk te bereiken vanaf onze B&B met auto, fiets en/of de waterbus. Wij houden van de gezellige terrassen van de Groenplaats, de Grote Markt of het Steenplein. Ook tof is de wijk ’t Eilandje met vele restaurants, Museum aan de Stroom (MAS) en Red Star Line Museum. Een top 10 van de beste restaurants van Antwerpen is moeilijk te maken. Er is zoveel keuze. In ons lijstje staan ook enkele van de favoriete restaurants van Jeroen Meus. En enkele van onze persoonlijke favorieten.

Lees meer

Gepost in: Must See / Must Do, Eten & Drinken