BlogOver B&B BAZ ⋅ Rolstoelgebruikers welkom!

Rolstoelgebruikers welkom!

14-01-2020

Rolstoelgebruikers zijn zeer welkom in onze B&B! We hebben een aangepaste bredere parkingplaats en een toegang naar de voordeur van onze B&B zonder drempels.

We hebben 2 kamers op het gelijkvloers die zonder drempels of trappen te bereiken zijn. Eén van deze twee kamers is uitgerust met een aangepaste douche en wastafel. Ook het meubilair is aangepast aan rolstoelgebruikers. We hebben getracht om deze aanpassingen te doen zonder aan gezelligheid in te boeten, en we vinden dat we daarin goed geslaagd zijn!

We vroegen bij Toerisme Vlaanderen een screening aan en we ontvingen het A-label. Daar zijn we fier op!

Concreet wil dit A-label zeggen dat Toerisme Vlaanderen het gebouw als basistoegankelijk beschouwt. Voor de meeste mensen met een beperkte mobiliteit is dit bruikbaar, maar mogelijk is een extra inspanning of helper nodig.

De volledig uitleg over alle aanpassingen in onze B&B kan je vinden op de website van Toegankelijk Vlaanderen.

Wie met de auto komt kan dus gebruik maken van de bredere parkeerplaats. Wie met het openbaar vervoer komt kan kiezen tussen de trein en bus of de waterbus op de Schelde. Deze waterbus is ook volledig aangepast voor rolstoelgebruikers én is de ideale manier voor een uitstap naar Antwerpen. Wie graag het natuurgebied in de omgeving wil verkennen en misschien wel een ree of een vos spotten, kan met de rolstoel op de fluistertrein. Naast onze B&B ligt het kasteelpark Wissekerke. Het kasteel zelf kan je bezoeken en is rolstoeltoegankelijk.

Gepost in: Over B&B BAZ

Recente blogposts